OZZY OSBOURNE - SCREAM

| Posted in , , , , ,


Ozzy Osbourne vydává po třech letech (po úspěšném Black rain) nové řadové album Scream. Produkce alba se ujal Ozzy a Kevin Churko, kteří stáli za celosvětovým úspěchem a milionovým prodejem právě alba Black Rain, které vyšlo v roce 2007. Ozzy se podílel na tvorbě všech skladeb ve spolupráci s Churkem a většinu alba nahrál ve svém domácím studiu The Bunker v LA.

   Album na první poslech zaujme především zvukem, který je velice hutný, hodně kytarový, podobný albu Black Rain, ovšem narozdíl od předchozího alba zní tohle melodicky více jako Ozzyho starší desky.

Je to pravděpodobně způsobeno výměnou kytaristy Zakka Wylde za Gus G, který určitě neovlivnil tvorbu tolik jako zmíněný Wylde. Ve fanouškovské diskuzi se hovoří, že Black Rain zní jako Zakkova Black L abel Society a podle mně mají pravdu.
Tohle album na první poslech neobsahuje nějaký výrazný hit, ale zase je jeho velkou předností kvalita skladeb. Po celou stopáž si drží stejnou úroveň a na více poslechů chytí a nepustí. Prvním singlem je píseň obsažená na albu jako druhá Let Me Hear You Scream, která si odbyla premiéru 14. 4. 2010 na televizi CBS v seriálu CSI: NY



Ozzy předvádí v posledních letech velmi vyrovnanou tvorbu, i když mu alba nevycházejí zrovna často. Tohle album je hmatatelným důkazem, že z něj ještě veškerá vitalita nevyprchala.  

Ozzy Osbourne - Scream
Sony music
Hard/Heavy

Ozzy Osbourne - vocals
Gus G - guitars
Rob "Blasko" Nicholson - bass
Mike Bordin – drums


Comments (0)

Okomentovat