TETOVÁNÍ DOMA?

| Posted in , , ,

Jeden čtenář chtěl, abych udělala článek o domácích kérkách. Nu, proč ne? Je spoustu bláznů co už někdy pomýšlelo na to, že si udělají nějaké tetování doma. Někteří se nakonec neodhodlali, někteří nevěděli jak a někteří… Někteří dopadli jako já a teď jim tělo  ,,zdobí“  (?) několik vlastních obrázků.

Když jsem to chtěla poprvé zkusit, koukala jsem, kolik stojí taková sada pro tatéry. Byla v pěkném kufříku a její cena byla něco okolo 20 000 Kč. Jakožto pilná studentka, jsem si to nemohla dovolit. Hm? Tak co teď? Začala jsem hledat alternativy. Na YouTube jsem zkoukla krásné video, kde se hoch tetoval strojkem vzniklým z propisky… Strojek pracuje vlastně jako elektrický zvonek, takže sestrojit ho není zas taková práce, ale z propisky?! To je trochu moc co? Ne jen kvůli hygienickým podmínkám, ale i kvůli kvalitě vzniklého dílka! No podívejte se:



Tak jsem na to šla z jiného konce. Na jednom aukčním portálu jsem si vydražila strojky, jehly, příslušenství a zdroj. Vše bylo sterilně a precizně zabaleno, ale cena nějak neodpovídala klasickým představám, bylo to něco kolem 3000 Kč. Hold není to taková kvalita, jako klasické značky strojků, ale pro svou vášeň udělá člověk mnoho.

 Strojek - tělo s cívkami, tubo

Teď však začal ten pravý boj. Avšak když má člověk zapálení jde to. Nejprve jsem trénovala na imitacích kůže, jež jsem dostala ke strojku. Nešlo to… Vážně. A tak jsem se jala shánět jiné alternativy. Nejdřív mě napadla prasečí kůže, je prakticky stejná jako lidská, tak proč ne? Jsem však člověk od přírody stydlivý, a tak jsem k řezníkovi nešla… Nebyla bych to ale já, kdybych tu čuňačinku nezkusila. A tak je můj nárt pokryt nepovedenými hvězdičkami a batman logem (které moc lidí nepozná).


Ale trénovat se někde musí a nárt byl holt obětován. Když jsem si myslela, že už to trochu umím, pustila jsem se do levé ruky. Tu zdobí celkem věrohodný znak robocírkve (Futurama), napodobenina ritiny z maorské kosti (jsem celkem blázen do maori tattoo), černá kostička a jeden znak co jsem si vymyslela (na důkaz individuality).


Když už jsem myslela, že to fakt umím, vznikl mi na stehně obrys červeného kříže.


To byl můj příběh, ale teď k tetování doma z trochu praktičtějšího hlediska. Nejprve je tedy nutné obstarat si strojek. Klasika je pořídit si elektrický, ale tetovat můžete i ostrým špalíčkem dřeva, dlouhou tlustou jehlou, nebo také nejprve rozříznout kůži skalpelem (dlátkem) a nanést barvu. (Poslední způsob byl používán pro zhotovení moka-maorského tetování, ale to je zas téma na jiný článek.)

Další nutná věc je barva, já osobně si ji kupuji a nejraději mám barvy Mom’s a Kuro Summi. Cena za 4ml těchto barev je přibližně 40 Kč. Barva se dá udělat i doma, ale nikdy jsem to nezkoušela a pochybuji o kvalitě… Barva se dělá z technické tuše, která se rozmíchá ve vodě a vyvaří se. Voda z tuše se odpařuje a vzniká tmavší a hustší barvivo.

Jinak jsou ještě potřeba jehly (na linky, na stínování a vybarvování, ploché jehly na tlusté linky stínování a vybarvování), desinfekce, lékařská vazelína (aby kůže byla vláčnější a strojek dobře klouzal), rozprašovač s mýdlovou vodou (pro občasné omývání tetování od barvy), ubrousky…Když už se nakonec potetujete, musíte se o to nějak starat. Omýt tetování, vazelínou a zabalit do potravinářské folie. To je však teprve začátek. Folii sundejte tak druhý den, tetování jemně omývejte mýdlem. Pozor na vzniklé stroupky, aby jste si nevyloupli barvu (bude to vážně svědit). Každopádně se nekoupat než se zahojí povrchové rány. Po dobu hojení se také nevystavujte slunci a noste nějaký volný oděv.

Tetování doma opravdu nejsou dokonalá a přesná, ale jsou moje a já jsem na ně hrdá, dala jsem si sama kousek svých zájmů, kousek sebe pod kůži. Každý tatér ve vás zanechá svůj odkaz a krásné je, když jste to vy sami. No, ale ne každý by se do toho měl pouštět, vlastně tenhle článek není pro nikoho moc dobrým příkladem.  Jen příběhem jedné bláznivé holky a jejích nápadů. Každé tetování by mělo pro svého nositele něco znamenat, moje výtvory i výtvory tatérů na mém těle mají své příběhy, svůj význam.

Comments (10)

Je skvělý ,že ses vůbec k tomu odhodlala,tetování doma mě nějak samo o sobě dost odrazuje,manžel jich pár má,a kvalita teda hodně špatná,radši se svěřím tatérovi ;-)

půjdu do toho :-) díky za inspiraci :-)

joo, taky mam domaci kerky... delane sterilni jehlou... tecku za teckou...a nejsou z daleka dokonale, ale jsou moje a jsem za ne rad:)... jinak jak zminujes zpusou se skalpelem... zkousel jsem to a barva v tom nedrzi..

Hezký článek, velká odvaha:) Taky se chystám na tetování, ale svěřím se raději tatérovi, na tetování sama sebe nemám odvahu:)

ahojky,tohleto obdivuju...mám docela dost tetování ze salonů,ale prostě to podle mě neni ono,neni to podle mých představ,i když všechno mám nakreslený sama,neni to prostě tetování odemně....a proto jsem se rozhodla ,že si budu dělat tetování sama....strojek bohužel nevedu a ani myslím že to dobrý nápad neni (jsem levák a chci pokračovat v tetování levý ruky,takže trošku problém:D) ,tak jsem se rohodla pro jehlu....máš s tetovním jehlou nějaké zkušenosti??? potřebovala bych o tom zjistit pár informací,než si to vytetuji...mám doma tetovací inkousty...ale potřebovala bych poradit jakou desinfekci,jak pořádně sterilizovat jehlu,jak tlustou mít jehlu,jak s jehlou hluboko...byla bych moc ráda kdyby ses mi ozvala na mail monyka.09@seznam.cz
díky moc

That is very attention-grabbing, You are an excessively skilled blogger.

I've joined your feed and look ahead to looking for extra of your wonderful post. Additionally, I've shared your
web site in my social networks
my website > transfer news liverpool 2012 2013

Být na tvém místě, tak nosím i do žabek ponožky. Ten nárt je příšerný, modli se, aby ti to časem zmizlo.

No fuj!

Odporné!

Zdravím, v prvé řadě si nedovolím souhlasit s výrokem, že tetování doma = neprofesionální práce, Ty možná si toho důkazem, ale když Ti to dělá radost, why not, ale... další věc, znám spousta tatérů co pracují jen na sebe - včetně mě a troufám si říci, že jsme na celkem dobré úrovni - samozřejmě člověk se musí vypracovat - proto Ti držím moc pěstí a časem si to třeba opravíš :) já nezačínala jinka... každej správnej tatér se prve učí na sobě a potom zkouší na jiných obětech.. Rozdíl v tom jestli pracuješ doma či ve studiu je snad jen v licenci a živnostáku a tím pádem větší stres, aby ses uživila a plnila hygienické požadavky ( což musíš i tak!)... Tím navazuju na další skutečnost, kterou sem byla trošku zaskočena...tetování jehlou - týjo drsnééé, na to třeba nemám koule a musí to být masakr! good luck! Tetování není jen jen jeb*t do kůže barvu, ale tetování je kupa starostí s hygienou a sterilizací a celkovou precizností - jakmile se poruší integrita kůže, přestává být sranda... Já osobně moc fandím domácím tatérům, ale i to nese svá rizika... By!

Okomentovat