Povaleč

| Posted in , , , , , , , ,

Co? Povaleč´10
Kdy? 06. 08. – 08. 08. 2010.
Kde? Valeč

Letošní, v pořadí již 5. ročník festivalu Povaleč, který se vždy koná v krásné historické obci Valeč na Karlovarsku, byl stejně jako v předchozích letech ve znamení naprosté pohody.    
     Tento stále poněkud málo známý a opomíjený undergroundový festival, který pořádá víceméně parta nadšenců s jistou pomocí sponzorů, má již od svého počátku vždy dobrovolné vstupné. Na jeho pódiích se už vystřídala pěkná řádka známých, neznámých, lepších i horších umělců. Jmenujme třeba: Švihadlo, Prago Union, Bug'n'Dub, Kofe-in, Afrodisiak, Annie's Trip, The Pooh, Discoballs, Orchestra, Schrödingerova kočka, Adolpho, Basetix Unity, Bica, Clasher, Lishack, Killya, One drop nation, Wasquez, atd.
Celá hudební produkce festivalu probíhá na třech pódiích. Na prvním se odehrává hlavní program složený z kapel různých žánrů (např.: raggae, ska, indie, rock, punk, folk, noise, hip hop, bigbeat apod.). Na druhém pódiu pak hrají od odpoledních do dopoledních hodin různí DJ´s, kteří brousí od břehu ke břehu skrz nejrůznější elektronické styly. A konečně na třetím pódiu se odehrávájí převážně divadelní vystoupení a autorská čtení. Pro koho by nebyl vhodný program, může se zůčatnit třeba fotbalového, či softbalového turnaje, který se zde každoročně koná.

Letošní  program - byl stejně jako každý rok - opět nacpaný až k prasknutí. K vidění byly kapely, jako: U-Prag, Midi Lidi, Le C. U. L. (ukulele kapela), Timudej, Hentai Corporation, Ponožky pana Semtamťuka a další. Pro mě osobně, byla letos největším překvapením a objevem kapela Vložte Kočku, která mě svou směsí elektra a noisu, podporovanou hrou na elektrické housle absoulutně odrovnala. Dále mě mile překvapili francouzští Le C. U. L. a jejich hra na ukulele a saxofon, řízlá libozvučným francouzským jazykem. Samozřejmě, že i zbytek kapel a Djů na festivalu odvedl skvělý výkon a spousta z nich se mi také líbila, ale nejvíce mi uvízly v hlavě právě tyto dvě kapely. Zřejmě svou neobvyklostí a stylovou pestrostí.

Festival se koná pravidelně začátkem srpna, takže pokud by jste někdo měl příští rok v tuto dobu volný víkend a měl chuť na nevšední hudební zážitky, tak tuto zajímavou kulturní akci vřele doporučuji! Já tam budu určitě!

Zdeněk Hnízdil

Comments (0)

Okomentovat