UNDERGROUND IS LIFE!

| Posted in , ,

Za devatero horami, za devatero řekami, za devatero lesy… Na Vysočině…kdesi…
Meziříčko a tam:  UNDERGROUND IS LIFE! Milí těžkoboťáci, malá fotoreportážička z bigbítového podzemí  je ZDE :




Opět, jako už několik předchozích let,  se Skalákův mlýn stal dějištěm undergroundového setkání. A opět, jako už několik předchozích let jsem nemohla chybě. Mlýn přestavěl český architekt Skalický - kdy a proč se mi „vygůglovat“ nepodařilo a abych se zeptala na místě, to mě nikdy nenapadlo a i kdyby napadlo, střízlivou duši, která by odpověděla by tam člověk jen těžko pohledal (a i v mých žilách pár promile kolovalo...).



První víkend v červenci na mlejně slaví narozeniny Magor (pro neznalé Ivan Martin Jirous  – významná to postava českého bigbítu, básník a držitel ceny Jaroslava Seiferta za celoživotní dílo a navíc spojení  Magor a Plastic People of the Universe, to je asi takový pojem jako Andy Warhol a Velvet Underground).
     Kapelky tam hrají známé, neznámé, některé víckrát, jiné třeba jen jednou. Mezi stálice patří Dáša Vokatá, Magor recituje své básně, charismatický J.H.Krchovský s Krch-Off bandem, Bratři Karamazovi, Záviš - kníže pornofolku vybrnká, že si nechá vytetovat píču na čelo. Sem tam se promítá film, nebo nějaký dokument. (Když už jsme u toho,  doporučuji  dnes už kultovní kontroverzní  knihu …A BUDE HŮŘ od Jana Pelce, případně stejnojmenný film pro „nečtenáře“.)

Nemilé bylo akorát to, že nás na loučení s létem při sobotní cestě pro „pívo“ překvapila sanitka a ještě více, když Dáša Vokatá oznámila, že Magora ta sanitka odvezla. Její zpěv však rozproudil v žilách ztuhlou krev  a pivo na Magorovu počest  roztančilo těla.

Následovaly další kapelky, neodolatelně tančící panda, rouška noci skryla alkoholové opojení, na louce plápolal oheň, sem tam se někdo povaloval na zemi, sem tam někdo něco vykřikoval, sem tam někdo zvracel, sem tam zavonělo konopí, prostě underground se vším všudy.




No, tak zas za rok…
Plán na první a poslední prázdninový víkend je u mě jasný:
 Skalákův mlejn mezi Meziříčkem a Krasonicema u Želetavy. Na stránkách http://www.abudehur.cz/ bývá vyvěšen program pro ty, kteří chtějí na vlastní kůži okusit, že UNDERGROUND IS NOT DEAD!

Případně skupina na Facebooku.






Comments (1)

AHoj ještě by se hodil datum kdy to bylo a kd ybude příští:)

Okomentovat