HEAVY BOTY, HEVY DEVY A……

| Posted in , , , , , , , , , , ,

Ne, nechybí tam háček, protože o žádných děvách řeč není. Hevy Devy je přezdívka jednoho z nejgeniálnějších multiinstrumentalistů poslední doby.

Devin Garret Townsend
aneb osmatřicetiletý kanadský kytarový mág a mistr zvuku, člověk postižený bipolární afektivní poruchou, dříve označovanou jako maniodepresivní psychóza. Buďme tiší a nechme se jím unést…

Ocean Machine: Biomech
Album, které vás vtáhne na výlet do Devinova světa. Naplní vás pulzujícím pocitem skoro až rozpustilé radosti při poslechu skladby Greetings a zároveň nás vyšle až do vnitřní rozervanosti touhou naplněného hlasu v The Death of music.



Infinity
Infinity je albem trochu dynamičtějším, překvapivě jiným, ale prostorově velice výrazným. Zkuste otevřít okna dokořán, ať už je počasí jakékoliv a nechte se unášet lahodnými tóny a specifickým Devinovým hlasem.

Další alba
Progresivnějšího rázu je potom album z roku  2000 – Physicist, chloupky na těle vám zase příjemně naježí Teria, která se zlehka vryje pod kůži - asi jako tma, když se vkrádá přes obzor.

Synchestra je albem jemnějším a zároveň velice hravým. Už první skladba Let It roll vás donutí přivřít oči a nechat se zlehka ukolébat. Třetí skladba Triumph je triumfem na plné čáře. Devinova  kreativita prostě nezná mezí a šestnáct alb za čtrnáct let to jen potvrzuje.Vibrace alba Ki jsou posunuté jakoby o „level vejš“. Ki je intenzivnější a ocitáte se díky němu v prostoru svého vlastního nitra, kde průvodcem vám je sametový šepot, cítíte proudit energii hlasu podél vlastní páteře a propadáte se hlouběji a hlouběji do nejniternějších pocitů. Je to album, které vás pohltí až po konečky prstů a stále ještě to není vše.



Další v pořadí je Addicted (vyšlo asi o půl roku později než Ki) a poslední dvě Deconstruction a Ghost by měly spatřit světlo světa v květnu 2011.
Dalším Devinovým počinem byla kapela Strapping Young Lad ( fungující v letech 1994 – 2006), ale o těch až jindy.

Teď už zbývá jen odtrhat pár zbývajících lístků v kalendáři, nazout pořádné boty, sbalit spacák a hurá na BRUTAL ASSAULT, do vojenské pevnosti Josefov, kde se tato žijící legenda postaví na pódium a zahalí nás do své strhující hudby.
Jen pro zajímavost se na „brutalu“ mihnou ještě CHILDREN OF BODOM, FEAR FACTORY, GOJIRA,  MESHUGGAH, MNEMIC, MY DYING BRIDE, brazilská SEPULTURA  a asi ještě takovejch padesát dalších.


TAKŽE HLAVNĚ NEZAPOMEŇTE HEAVY BOTY A HURÁ NA BRUTAL !

Comments (5)

Můj oblíbenec!!! :-D

Můj taky :)

Hi, I do think this is a great web site. I stumbledupon it ;)
I am going to revisit once again since i have book marked it.
Money and freedom is the best way to change, may you be rich and
continue to guide others.
Feel free to visit my blog post :: transfer news arsenal sky sports

Thanks to my father who told me on the topic of this website, this web
site is in fact amazing.
My web-site ... bpl transfer news arsenal

Do you mind if I quote a couple of your posts as
long as I provide credit and sources back
to your site? My blog site is in the exact same area of interest as
yours and my visitors would certainly benefit from a lot of the
information you provide here. Please let me know if this alright with you.

Many thanks!
My weblog - transfer rumours arsenal

Okomentovat