OBSCENE EXTREME!!

| Posted in , , , , , , , , , ,

Nejprve by to chtělo položit základní otázku. Znáte Obscene Extreme? Jediný festival svého druhu v Evropě a možná i na celém světě?

Obscene je festival, který se zabývá extrémní hudbou, jako je grindcore, HC, crust, gore, death… Kapely, které zde můžete potkat (jak na pódiu, tak mezi diváky), jsou buď klasika styl, opravdové hvězdy nebo i novinky, kterým tento festival dává šanci se ukázat. Přátelský přístup začíná už u většiny členů vstupní ochranky. I když letos už se nedalo projít s lahví vody v ruce, pořád vás nešacují a neprohmatávají jako na jiných fesťácích. Další rozdíl je například v tom, že u podia před sebou nemáte metr zátarasu, ale můžete si vylézt nahoru a užít si se svojí oblíbenou kapelou (však v rámci slušnosti, mikrofony se přece nekradou ☺, to tu hlídá ochranka).

Co se týká jídla, je tu bohatý výběr vegetariánských jídel za slušné ceny. Někoho to možná trochu odrazuje, ale jídla to byla vskutku skvělá☺. Tři druhy piva Gambrinus (s tím nikdo nic neudělá, prostě festivalové pivo), Kozel, Plzeň a ještě jedno, nealko Birell… O pozitivech tohoto festivalu by se dalo mluvit hodiny a o negativech? Malé nedostatky se najdou vždycky, rýpat umí každý. Za ta léta co sem jezdíme, žádné velké nebyly.
 
Den první
Letos jsme vyrazili už ve středu. Hrát se sice začínalo až ve čtvrtek v 15.00, ale chtěli jsme si najít pěkné místo pro stan a okouknout, jak se letos zařídil areál. Trochu jsem se děsila toho, že už stany nebudou moci být v krásně zalesněné části areálu. Louka byla velká a pro zvětšující se kapacity festivalu dobrá, ale po stromech se mi při raním vstávání, z důvodu úporného vedra, přeci jen trochu zastesklo… První co mě trochu nemile překvapilo, byly Toi toiky (záchody), nejbližší byly až v areálu a v kempu žádné. Ale asi by se těžko umisťovaly na louku a čištění probíhalo často, dokonce i stan jsme ve výsledku neměli tak daleko. Takže to přes můj první, mylný dojem bylo skvěle vyřešeno.

Jakmile jsme to okoukli, vydali jsme se do města na ochutnávku místních piv. Když se tu naposledy konal Obscene, velmi nám zachutnal místní Krakonoš. V hospůdkách bylo celkem plno, nakonec jsme zakotvili v jedné luxusnější restauraci. Vlastně se to stalo omylem, ale už jsme byli tam, tak jsme ochutnávali Lobkowitze, Rychtáře a nějaké medové pivo. Ceny byly sice mírně nepříznivé, ale ochutnávka se povedla. Myslím, že vše byly třináctky, takže cesta do stanu byla o to veselejší ☺. Když jsme dorazili do kempu, náš stan byl již obklopen mnoha sousedy. Asi po hodince spánku nás čekalo nemilé překvapení… Francouzi, naši sousedé. Chápu, je to festival lidi jsou veselí, opilí a křičí. To vše mi nevadí, u toho se dá podřimovat. Milí sousedé nám však před stanem hráli fotbal se soudkem a spadli nám do stanu. Odnesla to chudinka tyč od předsíně. A já jsem aspoň využila osm let svého francouzského studia na to, abych jim řekla, co si o nich myslím.

Den druhý
Druhý den jsme vstali časně ráno. Slunce se vyhouplo na oblohu a svými nemilosrdnými paprsky div nesežehlo náš stan, nedalo se tam být. Vydali jsme se proto do města, do malé samoobsluhy, kterou jsme zahlídli předchozí večer. Snídaně byla více než vydatná a ranní Krakonoš nás zcela probudil. Kolem 15.00 jsme se dočekali první kapelky, ruské gore grinderi Purulent Jacuzzi. Zbytek dne jsme průběžně sledovali dění na pódiu, prohlíželi si stánky atd. Nesměli jsme ale chybět na švédské harcovníky General Surgery.


Své vystoupení otevřeli skvělými kytarovými vyhrávkami a přinesli nám svůj grind plný krve, vnitřností a nemocničních plášťů. Nikdo v blízkosti podia nezůstal po krvavé show suchý. Letos je tomu právě 20 let co General Surgery vydali své kultovní EP Necrology a jako oslavu výročí ho pro fanoušky na Obscenu zahráli v celé délce. Stalo se tak po druhé v historii kapely a pravděpodobně na dost dlouho. Pořídili jsme i záznam videa, ale zvuk bohužel za moc nestojí, alespoň se můžete podívat jak to General Surgery rozjeli☺.


 

Tento večer se předvedli také lidičkové ze salonu Hell. Své představení tentokrát pojali jako příběh císaře Nera. Jako vždy nezklamali a diváky, kteří je viděli poprvé, určitě příjemně překvapili.

Den třetí

V pátek jsme viděli několik kapel, ale nejvíce jsme se těšili na Rompeprop, Haemorrhage, Malignant Tumour a 2 Minuta Dreka. Holandská gorová kapela Rompeprop dostala fanoušky do varu. Takový kotel pod podiem a na podiu jsem už dlouho neviděla ☺.





Česká kapela Malignant Tumour měla vystoupit až po Haemorrhage, ale ti se zdrželi na letišti, takže začínali Malignati. Kluci předvedli parádní jízdu v jejich osobitém stylu crust´n´roll. Tato kapela má za sebou již vystoupení po celé Evropě a letos vydali nové album, takže to bylo živé, divoké vystoupení.







Kapela Haemorrhage rozjela svou krvavou show chvíli po půlnoci. Pamatovala jsem si je z Brutal Assaultu a velmi jsem se na ně těšila. Bohužel, tenkrát mi přišli lepší, i když ani letos nehráli špatně. Každopádně lekci anatomie zakončili svojí hymnou I´m a patologist.

A nakonec můj oblíbený porno gore, 2 Minuta Dreka! Znala jsem je jen z poslechu a jejich vizáž mě opravdu mile překvapila.





Den čtvrtý

Další den jsem se těšila prakticky jen na dvě kapely. Bylo vedro, mě se dělalo špatně (bohužel při takových teplotách, které byly, často omdlévám), a tak jsem neměla dobrou náladu. Zmeškala jsem tak tento den hodně kapel. Těšila jsem se na Attack of mad axeman, které jsem viděla pouze z podivného úhlu ve stráni. Tato kapela se vyznačuje svými převleky za zvířata, bohužel vyfoceného mám jen želváka a veverčáka. Hlemýždě bubeníka, čmeláka basáka a sovu kytaristu z úhlu nebylo možné fotit.


Po této kapele jsem chtěla vidět i většinu dalších, ale v rámci své nevolnosti jsem usoudila, že bude lepší jít hledat stín. Kroky nás zavedli do města. Zde jsem se ve stínu začala pomalu zotavovat a tak jsme se rozhodli, že vyrazíme zpět do areálu. Cestou jsme však potkali již výše zmíněnou zapadlou hospůdku. Dali jsme si zde pizzu a Krakonoše za úžasnou cenu. Lidičky, musím říct, že takovou pizzu jste v životě zcela jistě nejedli, dokonalost sama. Později jsme zde potkali pár skvělých lidí, spřátelili se s barmanem, kuchařem a místním usedlíkem. Dokonce i s poláky ☺. Čas utekl jako voda a už měli hrát Avulsed. Odešli jsme s těžkým srdcem a s příslibem brzkého návratu.
Španělští brutal death metalisti Avulsed rozjeli skvělou jízdu, která se lidem v areálu Na Bojišti opravdu líbila. Já osobně si myslím, že by jim slušelo vystoupení až po setmění, ale to je věc názoru.


Návrat opravdu brzký byl, strávili jsme zde valnou část dne i noci a návrat zpět do stanového městečka byl opravdu krušný, protože Krakonoš 12° je pomalý vrah.
Ráno nás časně vzbudil budík, vstávali jsme brzy na vlak. Krom velké ranní kocoviny a invaze slimáků, která mne opravdu vyděsila, nás čekalo balení v dešti a cesta na vlak. Vážně mi bylo smutno, když jsme se s Trutnovem loučili. Tak zas za rok… ☺

 



Festival se vyvedl a Čurbymu a celé Obscene Crew za něj upřímně děkuji.
Denisa




Comments (2)

If you are going for most excellent contents
like myself, simply pay a visit this web site daily as it gives
quality contents, thanks
Also see my web page: chelsea transfer news ronaldo

Appreciation to my father who informed me regarding this website,
this weblog is genuinely remarkable.
Here is my blog - arsenal transfer news arsenal transfer targets

Okomentovat